top of page

TIP: Boeken: The Rosie Project


Don is een jongen die moeite heeft met het zoeken van de juiste vrouw. Nou is hij ook wel erg nauwkeurig, want bij zijn "vrouwenproject" date hij met veel verschillende vrouwen. Elke vrouw krijgt een lijst met 36 vragen voorgelegd die zij in moet vullen. Geeft de vrouw één verkeerd antwoord? Dan eindigt daar de date.

"Elke vrouw krijgt een lijst met 36 vragen voorgelegd die zij in moet vullen. Geeft de vrouw één verkeerd antwoord? Dan eindigt daar de date."

Don heeft autisme, en dan de asperger-vorm. Als genie in genetica is hij iedereen te slim af. Alleen op sociaal gebied ondervindt hij vaak problemen. Toch wilt Don niet voor altijd alleen blijven. Met de, eerder genoemde vragenlijst, hoopt hij de juiste vriendin te vinden.

Zijn vriend Gene is juist een genie in het scoren van vrouwen en doet dan ook een project waarvoor hij seks moet hebben met zoveel mogelijk vrouwen met verschillende afkomsten. Gene stelt Don voor aan Rosie. Don merkt gelijk, zodra Rosie een peuk opsteekt, dat zij niet aan de vragenlijst voldoet.

Toch is er iets aan Rosie wat Don interesseert. Hij probeert zich over de onvolmaaktheden heen te zetten en zichzelf bij te stellen.

Het boek is bijzonder omdat je de transformatie van Don, de autistische jongen, meemaakt. Langzamerhand wordt hij steeds socialer en accepteert hij het feit dat hij geen controle kan hebben over alles wat er in zijn leven gebeurt en gaat gebeuren.

Het boek is een echte hit en daardoor in vrijwel elke boekenwinkel te verkrijgen. Je kunt het boek ook online bestellen, via bijvoorbeeld bol.com: http://www.bol.com/nl/p/het-rosie-project/9200000015511753/


GERELATEERD
RECENT
ARCHIEF
ZOEKEN OP TAGS
Er zijn nog geen tags.
VOLG MIJ
  • instagram.png
  • twitter.png
  • linkedin.png
bottom of page